• Tortë akullore

Tortë akullore

Përbërësit:

  • 2 qese xhelatinë
  • 10 lugë ujë të ftohtë
  • 1 litër qumësht
  • 500 g krem ​​të ëmbel
  • 200 g pilitanka
  • 200 g topsa
  • 200 g krem banane

Përgatitja:

Përzieni 2 qese xhelate në 10 lugë ujë të ftohtë dhe lini të pushoj .Në 1 litër qumësht të nxehtë, derdhni xhelatinë dhe përzieni mirë që të shkrihet. Lejo që të ftohet.

Pritini pilitankat , topsat dhe krem banane në copa më të vogla.

Hidh gjysmë kilogram krem ​​të rrahur (të papërgatitur, pluhur) në një tas më të madh. Gradualisht shtoni qumështin e ftohur me xhelatinë.

Përziejini gjatë gjithë kohës, derisa të merrni një përzierje të trashë (më e trashë se kremi i rrahur).

Ndani përzierjen në tre pjesë të barabarta. Shtoni krem në pjesën e parë, biskota në të dytën dhe krem banane në të tretën.

Në një tepsi më të madhe, vendosni së pari pjesën me pilitanka pastaj me topsa dhe në fund me krem banane dhe lërni të ftohët.

Receta të ngjajshme...