• Tri mënyra të lehta për ta hequr çamçakëzin nga rrobat

Tri mënyra të lehta për ta hequr çamçakëzin nga rrobat

Sa e mirë do të ishte një gjë sikurse heqja e çamçakëzit nga rrobat brenda pak minutave?

Mos u brengosni, nuk sugjerojmë që t’i hidhni në bërllok xhinset e preferuara vetëm për shkak të një çamçakëzi ngjitës, por iu sugjerojmë disa metoda të lehta me të cilat do ta hiqni çamçakëzin brenda një kohe shumë të shkurtë, transmeton Telegrafi.

Paralajmërim: Para se ta filloni procesin, sigurohuni që rroba është e palosur në atë mënyrë që ia pamundëson çamçakëzit të ngjitet në pjesë tjera të saj.

Metoda e ngrirjes

Kjo është ndër mënyrat më të mira për ta hequr çamçakëzin nga rrobat, nëse veç nuk e keni këtë punë me nxitim.

Rrobën e vendosni në një qese të plastikës dhe e mbyllni atë. Qesen e vendosni në frigorifer për dy orë dhe pastaj, kur të jetë ngrirë çamçakëzi tërësisht, e hiqni atë nga frigoriferi.

Me një thikë filloni ta hiqni çamçakëzin dhe do ta shihni se sa lehtë hiqet.

Nëse shihni se kanë mbetur shenja nga çamçakëzi, atëherë thjesht e pastroni me pak ujë apo detergjent dhe kjo nuk do t’ju paraqet problem.
Spreji i flokëve

Nëse dëshironi ta shpejtoni procesin, thjesht vendosni sasi të konsiderueshme të sprejit të flokëve në pjesën e prekur nga çamçakëzi. Kimikalet e sprejit do të kenë efekte në çamçakëz dhe do ta bëjnë atë të forcohet. Kur të jetë forcuar çamçakëzi, e hiqni me thikë.

Lëngu i limonit

Limoni është magjik për shumë sëmundje dhe probleme tjera, por kush do të kishte menduar se e zgjidh edhe këtë problem mjaft të zakonshëm?

Rrobën e dëmtuar nga çamçakëzi e zhytni në një legen të mbushur me lëng limoni dhe pas disa minutave me thikë e hiqni çamçakëzin.

Për t’u siguruar se nuk do ta dëmtoni rrobën, sigurohuni që mos ta lini shumë gjatë atë të zhytur në lëngun e limonit. /Telegrafi/

Receta të ngjajshme...